Podotherapie Fuit
Schaapweg 10c | 2285 SP Rijswijk | 070 - 394 58 84
Home  
   

De correctieve zool

De (sport)podotherapeut tracht zoveel mogelijk de voetstand en dynamiek -mits mogelijk- actief te verbeteren. Dit houdt in dat op het moment dat er iets mis gaat in de voet, dit direct wordt gecorrigeerd. Hierbij worden de spieren door de zolen geactiveerd. De spieren zullen de verkeerde beweging of stand corrigeren en actief in de juiste positie behouden, zowel in stand als tijdens het lopen. Het verschil met steunzolen is, dat steunzolen alleen de holtes onder de voet opvullen. Zij maken de voet lui, want deze ligt als het ware in een soort bedje.

correctieve zoolOp het moment dat de schoenen worden uitgedaan, zakt de voet direct in de oude positie omdat de spieren niet meer actief zijn. Zij worden immers niet meer gestimuleerd te werken. Daarom maakt de podotherapeut corrigerende zolen om een bepaalde stand of dynamiek te verbeteren, indien mogelijk.
Kan een bepaalde afwijking niet meer worden corrigeert, dan wordt er wel een steunzool gemaakt om passief de juiste stand te verkrijgen en de voet bij het afwikkelen te begeleiden.